Őssejt

Mi az őssejt?

 


Korlátlan számú osztódásra, önmegújulásra képes, nem specializálódott sejt, amely aszimmetrikus osztódás révén önmagához hasonló sejteket képez, és emellett elkötelezett utódsejteket is létrehoz. Az őssejtek legfontosabb tulajdonsága, hogy bármilyen szöveti sejtté képesek átalakulni, akár általános regeneráló-sejteknek is hívhatnánk őket.

A fogantatás után a pete vezetékben a méh fe|é vándorló és osztódó, majd ott beágyazódó magzatkezdemény még mindenre-képes (totipotens) sejtekből áll. A magzati fejlődés 15. napján kezdődik meg e sejtek specializálódása idegsejtekké, izomsejtekké, bőrsejtekké, stb. E sejtekben a genetikai anyag (DNS**) különböző szakaszai lépnek működésbe, s így fejlődnek ki a különböző szervek amelyek természetesen különböző feladatokat hívatottak ellátni az emberi testben.

Ennek az az ára, hogy az eredetileg mindenre képes őssejtek elvesztik,,mindenre képes tulajdonságukat és elkötelezik magukat, differenciálódnak, beépülnek, A magzati fejlődés során azonban megmarad néhány ilyen,,mindenre képes sejt, ezeket szöveti

Mi az őssejt?

  • (hemopoetikus***) őssejtnek nevezzük, melyek születéskor a köldökzsinórvérből kinyerhetőek.
  • *totipotens őssejtek: Az összes (embrionális és extraembrionális) szövet és szerv létrehozására képes.
  • Totipotens sejtnek tekintjük a megtermék enyített pete sejtet,
  • **DNS: Dezoxiribonukleinsav, biológiai örökítő anyag
  • ***hemopoetikus őssejtek: csontvelő ill. a köldökzsinór vérben található őssejtek.

Kétféle őssejtet különböztetünk meg, embrionális és felnőtt őssejtet. Az embrionális őssejtek a fogantatást követő 14 napig tartó sejtosztódás során keletkező hólyagcsírából származtathatóak. A felnőtt őssejtek a szöveteinkben találhatóak, továbbá a csontvelőkben keletkeznek, raktározódnak.
A felnőtt és az embrionális őssejtek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, Felnőtt korban az őssejtek a szervezet számos szövetében megtalálhatók. A szöveti őssejtek folyamatosan osztódó vagy éppen nyugvó állapotban vannak jelen.

Ha ezek a sejtek egy adott szöveti környezetbe kerülnek, képesek lehetnek különböző szövetet alkotó, érett sejtekké alakulni (differenciálódni). Legnagyobb mennyiségben a csontvelőben találhatók meg, itt is keletkeznek a vörösvértestekkel eqyütt. A gerincesekre jellemző, hogy az élet fenntartásához legszükségesebb sejttípusok -őssejtek és vörösvértestek- létrehozásáért felelős csontvelő a lehető legvédettebb helyen a csontszövet belsejében található. Így a sejtek gyártását a legkevésbé képesek befolyásolni a negatív külső fizikai behatásokat.


Őssejt források

Klinikailag igazolt, hogy az őssejtszám növelésével, működésképtelen szerveink is újraépülhetnek, visszakaphatják eredeti funkciójukat..

1. Nem gyógyszer, de hatása messze túlmutat minden eddigi készítményen.
Napjaink őssejtkutatásának egyik legfontosabb kérdése a felnőtt őssejtek többszörözése. Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra ,hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor a szervezetünk maga
tudja kijavítani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat.

2. A kutatások középpontjában ma a felnőtt őssejtek állnak.
Minél több őssejt van a vérben, annál jobb a szervezetnek. Ez az a jelenség, amit napjainkban fedeznek fel. A test saját magát tartja karban és optimális egészségi állapotba hozza. A több őssejt jobban segíti a felépülést. A csontvelői őssejtek alkotják a szervezet természetes "megújulási" szisztémáját.

3. A felnőtt őssejt:
A felnőtt vagy szöveti őssejt a csontvelőben keletkezik, és a véráramban keringve alapvető funkciót tölt be a szerveink regenerációjában. A kor előrehaladtával a termelődő őssejtek száma jelentősen csökken. Az őssejtek felhasználási lehetőségei a szervezet számára multifunkciósak. Azaz bármilyen sejtté szerveződhetnek, átalakulhatnak. Ha több őssejt áll rendelkezésre a véráramban, akkor szervezetünk megújulási folyamati fokozódhatnak, illetve bizonyos szerveink csökkent működőképesége javulhat.

4. Az őssejt felhasználásával:
- Nem csak szerveket, hanem egyéb szöveteket sőt csontot is képesek megújítani.
-A porckorongot alkotó gélszerű anyag is előállítható. (Pl. porckorong elfajulás)
-Hasnyálmirigyet tíz éve tudnak növeszteni.
-Visszanyerhető illetve javítható a látás.
-Sikeres máj, szívizom és leukémia kezelések.
-Kezelhető a cukorbetegség.


Az őssejt olyan sejt, amely bármilyen más funkciójú sejtté képes átalakulni.

Más néven "mindenre képes" sejteknek is nevezzük őket.
A fogantatás után az embrió még ilyen mindenre képes sejtekből áll. A fejlődés tizenötödik napjától ezek a sejtek differenciálódnak, kialakulnak belőlük az ideg-, izom-, csont- és bőrsejtek. Marad azonban kis számban pár át nem alakult "mindenre képes" sejt.

Kétféle őssejtet ismerünk: felnőtt és embrionális.
A felnőtt és az embrionális őssejtek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek csak a felnőtt őssejteket nehezebb a csontvelőből izolálni (elkülöníteni).

Új felfedezés!

Az őssejt kilép a csontvelőből és bekerül a véráramba. Egy speciális hírvivő anyag segítségével eljut a szervekhez. Amikor a "célterületre" érkezik, kihasználja osztódási képességét és a másolatát továbbküldi, ő maga pedig beépül és a szerv sejtjeivé válik.


Ha egy szerv nem működik optimálisan, vagy valamilyen módon sérülést szenved és sejtpótlásra van szüksége, akkor üzenetet küld a csontvelőbe, amely felismeri az információt, és küldi az őssejteket.
Ezeknek oda kell jutniuk a megfelelő szervhez, ha lehet a legkevess károsodást elszenvedve, felismerni azt, és a szövet sejtjeivé válni.
Ezáltal a szerv képes megújulni, funkcióit megőrizve egészségesen működni.
Első és egyedülálló természetes felnőtt őssejt szaporító, amelynek igazán rendkívüli tulajdonságai vannak.
Elősegíti a csontvelőben levő őssejtek termelését. Az őssejteknek a vérből a szövetekbe történő vándorlását. Illetve erősíti az immunrendszer különféle funkcióit.Egy órán belül legalább 50%-al több őssejtünk lehet!
 
Az őssejt szint a legjobb jelző

Az emberi szervezet javító és építő képessége gyermek, felnőtt és idős korban eltér. Az őssejtek száma 5 liter vérben 5 és 25 millió között változik. Az őssejt szint a legjobb jelzője az egészségnek. Jobb, mint a koleszterin szint, a vérnyomás, a diabétesz, stb. Jobb, mint bármi, amit kardiovaszkuláris rizikóként ismerünk, és ez érvényes mindenre a szervezetben. Minnél több az őssejt a szervezetben, annál jobb az egészségi állapot.

Az elmúlt évszázadok kutatásai alapján az bizonyossággal kijelentheto, hogy az ossejtek szervezetünk "mindenhatói".

Őssejtszintmérés
Új fogalom: őssejttáplálás
- őssejt védelem
A VILÁG 5 PONTJÁRÓL.
Kutatóink több száz bevizsgált anyag közül a föld különböző helyeiről választották ki az összetevőket.

Egy célunk legyen:
Megőrizni szervezetünk egészségi állapotát akkor amikor ezt a legkissebb energiával tehetjük.
Az OLIMPIQ StemXCell Egy speciális készítmény amely a felnőtt őssejtek számát szaporítja a szervezetben. Segítsünk a testünknek a regenerációban.

OÉTI bejegyzési (notifikációs) számok:     Webshop
2162/2007
2163/2007

 

Törzsvásárlói regisztráció - Ajándék - Szállítás
Vásárolt érték összesen Jutalmazás
0 - 15 000 FT hatjegyű vásárlói kód

15 000 Ft összes vásárlás átlépésekor

+1db termékajándék ~ 2000 Ft értékben  - Ingyenes szállítás! 

30 000 Ft összes vásárlás átlépésekor

Újabb 15 000 Ft vásárlás esetén+1db termékajándék ~ 2000 Ft értékben - Ingyenes szállítás

Az új törzsvásárlók vásárlásaik összegét cégünk göngyölíti egészen addig, míg el nem érik a 30 000 Ft-ot amikor is teljes jogú hálózati taggá válnak.               Bővebben >>  Marketing Útmutató pdf.

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:*
Email cím:*
Ha a képet nem, csak ezt a szöveget látod engedélyezd a képek megjelenítését!
Írd ide mit olvasol a képen:

Kereső

Flavonoidok a gyermekeink védelmében

Flavin77 Omega Kid

Napkristály  bioflavonoid.

Napkristály ital

Iratkozz fel MOST,hogy értesülj a legújabb FLAVIN AKCIÓKRÓL!

 HÍRLEVÉL

Kérdése van?
 
Hívjon  az alábbi telefonszámon
 
06-20-777-2857
 
Vagy érdeklődjön email-ben
 
flavinvitamin@gmail.com
 
 

Biosa Flora - Természetes egyensúly a bélrenszerben

REZVERATROL

 

Kudzu B6

Kalcium-Magnézium-Nátrium

PVG-Pecsétviaszgomba

Új Termékek

 

Crystal Complex Hepatop

Calcium L-treonate

CaTOP

Myco Crystal Gyógygombák

 

 

 

 

 

 

0.029 mp