Diéta receptek

Recept tippek fehérje napra

Sajtos csirkesaláta

Hozzávalók:
• 
• 50 dkg csirkemellfilé
• 25 dkg paradicsom
• 10 dkg jégsaláta
• 5 dkg sajt
• sült csirke fűszerkeverék
• olivaolaj
Elkészítés.
A csirkemellet felkockázzuk 1x1 cm-es darabokra, majd beszórjuk fűszersóval. Kevés olajat felhevítünk, és megsütjük rajta a csirkemell-darabokat. A paradicsomot és a sajtot felkockázzuk. A kisütött csirkemellet, a jégsalátát, a paradicsomot és a sajtot összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Sonkatekercsek

Hozzávalók:
 
• 20 dkg gépsonka
• 12 dkg juhtúró
• 25 dkg túró
• kis fej hagyma
• 2 ek tejföl
• pirospaprika
• kömény
• só
• bors
• jégsaláta
• plusz ízlés szerint zöldségek
Elkészítés:
A kétféle túróból, apróra vágott hagymából, a fűszerek és a tejföl hozzáadásával kőrözöttet készítünk. Betöltjük a sonkaszeletekbe és feltekerjük. A salátát megmossuk, eltépkedjük, rátesszük egy tálra és a tetejére halmozzuk a sonkatekercseket. A többi zöldséget, paprikát, paradicsomot, uborkát vagy retket felkarikázva köré halmozzuk.

Tojásos tonhalsaláta

Hozzávalók:
• kb. 5 dkg (1 marék) zöldsaláta ,
• 2 kemény tojás,
• 1 kis doboz natúr lében lévő tonhalkonzerv,
• 1szál újhagyma,
• só, bors,
• natúr krémsajt,
• kevés feta sajt,
• citromlé,
• olíva olaj,
• 1 paradicsom
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre, majd várjuk, meg amíg kihűlnek. A tojásokat vágjuk hosszában ketté, és a sárgájukat tegyük egy tálba. A sárgákat keverjük el a lecsepegtetett tonhalkonzervvel, sóval, borssal, az apróra vágott hagymával, majd annyi sajtkrémmel, hogy jól formázható krémet kapjunk. Tegyük a megmosott salátaleveleket egy tányérra, locsoljuk meg citromlével, olajjal. Tegyük a salátára a töltött tojásokat, a szeletelt paradicsomot, és szórjuk meg kockára vágott feta sajttal.


Recept tippek keményítő napra

Lecsóvariáció nyári zöldségekre


Hozzávalók:
• 1 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 közepes (kb. 35 dkg) sárga cukkini
• 2 kisebb padlizsán (kb. 35 dkg)
• 3 nagyobb paradicsom (kb. 40 dkg)
• 2 nagyobbacska kápia paprika
• só
• bors
• rozmaring
• bazsalikom
• olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit és a padlizsánt kb. 1 cm-es szeletekre, majd a szeleteket félbe vágom. Egy nylonzacskóba beletöltök kb. 1/2 dl olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, bazsalikomot, jól összerázom. Beleteszem a feldarabolt zöldségeket, hogy mindenütt átjárja őket a fűszeres olaj. Az egészet vastag aljú grillserpenyőbe teszem, 180 fokos forró sütőben sütni kezdem. A rácsra, a serpenyő mellé beteszek egy alufólialapot, ráteszem a 2 képiapaprikát. Amíg a zöldségek sülnek, apró kockákra vágom a hagymát, leforrázom és meghámozom a paradicsomokat, melyeket nagyobb kockákra vágok. A sütőből 15 perc után kiveszem a padlizsánt és cukkinit, a paprikákat akkor veszem ki, ha a héjuk foltokban megfeketedett (kb. 20 perc). A paprikákat azonnal nylonzacskóba teszem, s pár perc múlva lehúzom a bőrüket, eltávolítom a magjaikat.


Burgonyaleves(zelleres)

Hozzávalók:
• 50 dkg burgonya,
• 25 dkg zeller,
• 1 kis fej vöröshagyma,
• 1 csokor petrezselyem
• 1 dl tejföl,
• 3 evőkanál olaj,
• 1 teáskanál piros fűszerpaprika,

Elkészítés:
A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, majd egyforma kis kockákra aprítjuk. A hagymát hámozás után finomra vágjuk (jobb ha reszeljük). A hagymát a forró olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal ráöntök egy evőkanál vizet, és beletesszük a zellert meg a burgonyát. A tűzre visszahúzzuk, egy-két percig kevergetjük, ezután bő 1 liternyi vízzel felöntjük. Befedjük, és puhára főzzük. Ekkor behabarjuk fél dl vízzel simára kevert tejföllel. További öt percig forraljuk, közben kevergetjük. Végül a finomra metélt petrezselymet  belekeverjük, de ezzel már nem forraljuk.

Rakott padlizsán

Hozzávalók :
• 3 közepes méretű padlizsán
• 1/2 kg csiperkegomba
• 2 tasak gyorsrizs (2x125 g)
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3-4 keményebb paradicsom
• só
• bors
• kakukkfű
• őrölt szerecsendió
• olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk és hosszában kb. centi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egy tálba tesszük, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Eközben előkészítjük a többi hozzávalót is. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. (A gombát ne hámozzuk, ha nem muszáj, mert a héja tartalmazza a vitaminokat.) A paradicsomokat felkarikázzuk és félretesszük. A rizst enyhén sós vízben készre főzzük, lecsepegtetjük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a gombát  és a fűszereket (só, bors, kakukkfű, csipet szerecsendió) hozzáadva tovább sütjük, ameddig a gomba meg nem puhul. Egy leheletnyi vizet adhatunk hozzá. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs, ezután a hagymás gomba, majd ismét padlizsán és rá egy sor paradicsom. Ezt még egyszer megismételjük. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Recept tippek szénhidrát napra


Zöldséges pizza

Hozzávalók:
• 30 dkg Liszt
• Fél csomag Élesztő
• 3 evőkanál Olaj
• 1,5 dl langyos víz
• 1 csapott evőkanál Só
• Pizzakrém
• Pizza fűszerkeverék
• Ketchup
• Gomba
• Brokkoli
• Kaliforniai paprika
• Újhagyma
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, lisztet, olajat és a sót. Ezután szépen fokozatosan adjuk hozzá a vizet, egészen addig, amíg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha ez meg van, akkor tegyük egy meleg helyre és kelesszük körülbelül 30 percen keresztül. Amíg a tésztánk kel, addig a pizza feltétjét elkészítjük. A pizzakrémet, ketchupot és a pizza fűszerkeveréket jó alaposan összekeverjük. (Ezek mértékét azért nem írom le, mert mindenki máshogy szereti. Valaki több pizzakrémet szeret, de kevesebb ketchupot, más pedig inkább ketchupot és kétszer több fűszerkeveréket akar. A már megkelt tésztát kinyújtjuk és a tepsinkbe helyezzük. (Lehet kapni a szilikonos pizzaformát, én azt ajánlom.) Jó alaposan megkenjük a finom pizzakrémünkkel, majd a tetejére tesszük az apróra vágott gombát, újhagymát, brokkolit és a kaliforniai paprikát. (90 naposok a sajtot sajnos most nélkülözik, de természetesen mások annyit tesznek rá, amennyit akarnak.) Betesszük az előmelegített sütőbe és szépen megsütjük.


Frissítő tésztasaláta


Hozzávalók:
• 50 dkg tetszés szerinti tészta (én az orsó tésztát szeretem)
• zöldségek kedv szerinti mennyiségben:
• paradicsom
• színes paprika
• olívabogyó
• lilahagyma
• csilipaprika
• snidling
• olívaolaj
• fokhagyma
• só
• bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, egy nagy salátástálban összekeverjük a tésztával. olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, borssal, fokhagymával, aprított snidlinggel ízesítjük, hűtőbe tesszük.


Fűszeres gomba rizzsel


Hozzávalók:
• 13 dkg Rizs
• 50 dkg Gomba
• 1 db Vöröshagyma
• 1 evőkanál Olívaolaj
• 1 evőkanál Zöldségleves
• 1 csipet Szerecsendió
• Kevés Tárkony
• Kevés Turbolya
• Kevés Zsálya
Elkészítés:
Az első dolgunk az, hogy rizst a szokásos módon megfőzzük. Amíg fő a rizs, addig egy másik edényben üvegesre pirítjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Ha a hagymánk üveges lett, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd felöntjük körülbelül 1 dl vízzel és zöldségleveslével. Felforraljuk, de közben szerecsendióval, tárkonnyal, turbolyával és zsályával fűszerezzük. Amikor felforrt, kis lángra kapcsoljuk és addig főzzük tovább, amíg a gomba puha nem lesz és a mártás be nem sűrűsödik egy kicsit. Rizzsel tálaljuk.


Recept tippek gyümölcs napra

Gyümölcs saláta


Hozzávalók:
• 2 banán
• 2 kivi
• 2 alma
• 1 ananászkonzerv
• 1 fürt szőlő
• 2 őszibarack
• 2 narancs
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat feldaraboljuk, üvegtálba tesszük, hozzáadjuk a mézet és citromlevet. Nagyon kiadós és egészséges is! Természetesen a hozzávalók más gyümölccsel is helyettesíthetők.


Egyszerű őszi saláta


• 2 db Banán
• 1 db Körte
• 1 fürt Szőlő
• 4 db Szilva
• 3 evőkanál Méz
• Dió

A szőlőt leszemezzük, a körtét kockákra, a banánt szeletekre, a szilvát pedig gerezdekre vágjuk. Elkeverjük, mézet csurgatunk rá és tört dióval megszórjuk. Tálalás előtt egy pár percig hagyjuk, hogy a gyümölcsök egy kis levet eresszenek.
1. Minden nap délelőtt valamilyen gyümölcsöt kell enni és ehhez a szükséges ALL-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.
2. Ebédre és vacsorára:
1. nap: fehérje - hús, valamilyen salátával, tejtermékek (tej, sajt, túró, tejföl, joghurt, kefir) továbbá az ehhez a szükséges PRO-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint
2. nap: keményítő - burgonya, bab, borsó, lencse, kukorica, rizs továbbá ehhez a szükséges AMI-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.
3. nap: szénhidrát - tészta, (de nem hússal, csak édes, vagy pl.: káposztás, vagy valamilyen zöldséges) torta, fagyi, csokoládé, péksütemény, vagy kenyér ehhez a szükséges GLA-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint4. nap: gyümölcs - egész nap csak gyümölcsöket szabad enni ehhez a szükséges FRUIT-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint
Ebben a sorrendben kell ismételni, és mindenképpen a fehérjenappal kell kezdeni!


Sikeres Fogyást kívánok !


Elérhetőségek:
Email: flavinvitamin@gmail.com
Telefon: 06 20 777 2857


 

Feliratkozás hírlevélre

Név:*
Email cím:*
Ha a képet nem, csak ezt a szöveget látod engedélyezd a képek megjelenítését!
Írd ide mit olvasol a képen:
Kereső

Flavonoidok a gyermekeink védelmében

Flavin77 Omega Kid

Napkristály  bioflavonoid.

Napkristály ital

Iratkozz fel MOST,hogy értesülj a legújabb FLAVIN AKCIÓKRÓL!

 HÍRLEVÉL

Kérdése van?
 
Hívjon  az alábbi telefonszámon
 
06-20-777-2857
 
Vagy érdeklődjön email-ben
 
flavinvitamin@gmail.com
 
 

Biosa Flora - Természetes egyensúly a bélrenszerben

REZVERATROL

 

Kudzu B6

Kalcium-Magnézium-Nátrium

PVG-Pecsétviaszgomba

Új Termékek

 

Crystal Complex Hepatop

Calcium L-treonate

CaTOP

Myco Crystal Gyógygombák

 

 

 

 

 

 

0.033 mp