Vitaminokkal csökkenthető az egyik legrosszabb ráktípus kockázata

Flavitamin Szelén Flavitamin Eszter C Flavitamin E

 

C- és E-vitamin, valamint szelén fokozott bevitelével jelentősen csökkenthető a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata.

Világszerte több mint 250 ezer ember hal meg évente hasnyálmirigyrákban, ráadásul ennél a daganattípusnál a legrosszabbak a túlélési esélyek: a betegek alig 3 százaléka éli meg a diagnózist követő ötödik év végét. Kialakulását genetikai tényezők is befolyásolják, de komoly kockázatnövelő a túlsúly, a dohányzás és a 2-es típusú cukorbetegség.

Feltételezések szerint az étrend is szerepet játszhat a hasnyálmirigyrák kialakulásában, ami magyarázatot adhat arra, miért olyan gyakori bizonyos országokban a betegség, míg máshol alig találkozni vele - olvasható a Gut című gasztroenterológiai szakfolyóirat cikkében.

Az életvitel és a környezeti tényezők, valamint a daganatos megbetegedések közötti összefüggéseket kutató, átfogó európai EPIC program vezetői több mint 23 ezer, 40 és 74 év közötti ember adatait dolgozták fel. A vizsgált populációban a kutatás kezdetét követő 10 évben 49 személynél, majd pár év elteltével további 37 főnél diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot. A daganatos betegek táplálkozási és vitaminfogyasztási szokásait a kutatók egy 4000 egészséges emberből álló kontrollcsoporttal vetették össze, hogy felszínre bukkanjanak az esetleges különbségek.

Az eredményekből kiderült, hogy bizonyos vitaminok és nyomelemek fogyasztásával jelentősen csökkenthető a hasnyálmirigyrák kockázata: a legtöbb szelént fogyasztóknál például feleakkora volt a betegség kockázata, mint azoknál, akik e nyomelemből a legkevesebbet vitték be. Ha a szelénbevitel ráadásul nagyobb mennyiségű C- és E-vitamin fogyasztással társult, a kockázat már 67 százalékkal volt alacsonyabb.

A kutatók szerint a jelenség hátterében az állhat, hogy az antioxidánsok hatástalanítani tudják az anyagcsere melléktermékeként létrejövő káros szabadgyököket, így serkentve az immunválaszt. Ha sikerülne más kutatásokkal is alátámasztani az ok-okozati összefüggést, úgy a hasnyálmirigyrákos esetek legalább 8 százaléka megelőzhető lenne, és az étrend kismértékű megváltoztatása révén jelentősen csökkenthetővé válna a hasnyálmirigyrákos esetek száma.

Forrás: http://flavin7hydrogen.eu/hircikk/hir138.html

Flavitamin termékcsalád 100 db-os termékek  -  60 db-os termékek

Vitaminokkal csökkenthető az egyik legrosszabb ráktípus kockázata hozzászólásai

Szólj hozzá

Kereső

Flavonoidok a gyermekeink védelmében

Flavin77 Omega Kid

Napkristály  bioflavonoid.

Napkristály ital

Iratkozz fel MOST,hogy értesülj a legújabb FLAVIN AKCIÓKRÓL!

 HÍRLEVÉL

Kérdése van?
 
Hívjon  az alábbi telefonszámon
 
06-20-777-2857
 
Vagy érdeklődjön email-ben
 
flavinvitamin@gmail.com
 
 

Biosa Flora - Természetes egyensúly a bélrenszerben

REZVERATROL

 

Kudzu B6

Kalcium-Magnézium-Nátrium

PVG-Pecsétviaszgomba

Új Termékek

 

Crystal Complex Hepatop

Calcium L-treonate

CaTOP

Myco Crystal Gyógygombák

 

 

 

 

 

 

0.021 mp